Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Igényes környezet, megfizethető árak

Ahol érdemes vásárolni: Teleki téri piac

2015. október 07. szerda

Talán nincs olyan kerületi lakos, aki ne járt volna már az új Teleki téri piacon. A friss áru mindig garantált, és az árak is a földön járnak. A kereskedők és az őstermelők egyaránt igyekeznek figyelembe venni a kerületben élők igényeit, ezáltal vonzóbbá tenni az eddig is panaszmentes kiszolgálást.

Több mint húsz éve foglalkozik zöldség-gyümölcs kereskedéssel Recskó Lajos, a régi Teleki téri piacon is több mint tíz évig árulta a konyhára valót. A középkorú férfi szerint a legfontosabb, hogy kiváló minőségű áru legyen a standon, az árak pedig garantáltak, hiszen a legtöbb zöldséget közvetlenül a termelőtől vásárolják. 

Józsefváros vezetése 2010-ben döntött arról, hogy felújítja a leromlott állapotú, hatvanéves piacot. A tervet úgy dolgozta ki, hogy a négyzetméterárak ne változzanak. Amíg épült az új piac, az önkormányzat egy ideiglenes helyszínt jelölt ki az árusok részére, a szomszédos Karácsony Sándor utca és a Szerdahelyi utca sarkán álló telken, amelyet 2014 óta a vásárlók azóta parkolóként használhatnak.

A megújult Teleki téri piac Sára Botond alpolgármester szerint is kiváló mind az árak, mind a kiszolgálás tekintetében. „Nekem nagyon fontos, hogy mit, hol, mennyiért vásárolok, ezért gyakran járok a Teleki térre” – mondta el az alpolgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben