Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színes jelen, a színes jövőért

Rajzfesztivál a Németh iskolában

2015. október 29. csütörtök

The Big Draw – A nagy rajzolás – a világ legnagyobb rajzfesztiválja, amelyhez csatlakoztak a Németh László Általános Iskola tanulói is. Idén a fesztivál témája a „Minden rajz egy történetet mesél el” mottó volt.

A Németh László Általános Iskolában október 12-16. között egy héten át szabadon rajzolhattak a gyerekek. Akinek kedve volt, alkotómunkájával gazdagíthatta azt a nagy közös rajzot, amelyhez a felület 6-8 méter hosszan állt rendelkezésre az iskola rajztermében. 

Schrancz Sándorné igazgató lapunknak elmondta, hogy a rajz egy fantasztikusan egyszerű közeg, hiszen mindenki képes készíteni ilyen alkotást. A The Big Draw – A nagy rajzolás inspiráló ötlet az olyan iskolai közösségek számára, mint a Németh László Általános Iskola, ahol a gyerekek szívesen fejezik ki érzéseiket, gondolataikat rajzban. Fábri Ágnes rajztanárnő tanácsokat adott a technikai kivitelezésben, hogy ráérezhessenek arra a csodálatos dologra, amit a vizuális önkifejezés jelent. Az alkotás egyik nagyon fontos feltétele, hogy a gyermekek érdeklődése, belső késztetése megmaradjon, ezáltal fejlődjön kreativitásuk, kísérletező kedvük. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben