Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szakszerűen megoldották a feladatot

Tűzoltók gyakorlatoztak a Szabó Ervin Könyvtárban

2015. november 20. péntek

Évente két alkalommal gyakorlatot tartanak a tűzoltók, amelyen szakmailag ellenőrzik a felkészültségüket. Legutóbb éjszakai viszonyok között kellett a katasztrófavédőknek rátermettségüket bizonyítani. A mentésből és oltásból álló feladatot kitűnően oldották meg az egységek.

Háromnapos éjszakai ellenőrző gyakorlatot tartottak a józsefvárosi tűzoltók, amelynek fő célja a szerelési készségek és a helyismeret ellenőrzése volt. A helyszínt ezúttal a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár épülete adta.

Az egységeknek egy feltételezett káreseményt kellett felszámolniuk, amire előzetesen készültek fel. Mindenben úgy kellett eljárniuk, mintha éles riasztást kaptak volna – tudtuk meg Bene Krisztiántól, a VIII. kerületi tűzoltók parancsnok-helyettesétől.

A riasztást követően a helyszínre érkező katasztrófavédők egy helyi viszonyokat ismerő alkalmazottól megkapták a további tudnivalókat is: az épületben egy fő megkezdte az oltást, ám az valamiért nem sikerült, ezért a tűz megfékezése mellett meg kell keresni és ki kell hozni a bent rekedt személyt. Az egységek a feladatot szakszerűen oldották meg. A VIII. kerületi tűzoltók parancsnok-helyettese a gyakorlatot megfeleltre értékelte.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben