Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szent Cecília szűz és vértanú

A zene védőszentjére emlékeztek

2015. november 23. hétfő

Szent Cecília a középkor vége felé lépett be a Tizennégy Segítő Szent csoportjába, s egy egészen ártatlan fordítási hiba következtében - mely szerint az esküvőjén ő maga játszott az orgonán -, lett a szent zene védőszentje. Ünnepét már 545. november 22-én ünnepelték Rómában. A Vass Lajos Szimfonikus Zenekar már hagyományosan, évről évre egy koncerttel tiszteleg a védőszent emléke előtt. A november 22-én, a Festetics Palotában rendezett zenei ünnepélyen jelen volt Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere is.

Fodor Tamás, a Vasas Művészegyüttes Alapítvány igazgatója elmondta, hogy már tavaly is ebben az impozáns épületben adtak koncertet, megemlékezve a szent zene és a zenészek védőszentjéről, Szent Cecíliáról.

„A mostani nyilvánosság nagyszerű alkalom volt arra, hogy személyesen mondjunk köszönetet a Józsefvárosi Önkormányzatnak, kiváltképpen Sántha Péterné alpolgármesternek, a művészegyüttesért tett erőfeszítéseiért” – hangsúlyozta ki az igazgató. 

Sántha Péterné, kerületünk alpolgármestere kiemelte, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat mindent megtesz a kultúra megóvása és fejlődése érdekében.

„Bízom abban, hogy mindennapos testnevelési órák mellett, a jövőben bevezetésre váró mindennapos zenei órák segíteni fognak abban, hogy egyre több fiatal értékelje a zenei kultúránkat, hagyományainkat” – tette hozzá Sántha Péterné.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben