Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Példaértékű összefogás

Közösségi kert a Baross utcában

2015. november 24. kedd

A Baross utca 89. társasház lakóközösségének kezdeményezésére a Józsefvárosi Önkormányzat egy kis közösségi kertet hozott létre a társasház oldalában. A lakók által gondozott kis kert virágaiban így már nemcsak a gondozói, hanem az arra járók is gyönyörködhetnek.

Virágokban pompázik a Baross utca 89. társasház oldalában lévő kis kert. A Szigony utca kereszteződésénél lévő földdarabot a társasház lakói gondozzák. „A lakók kérésére az önkormányzat kerítette be ezt a kis területet” – emelte ki Vörös Tamás. A környék önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat partner volt a kezdeményezésben, a ház lakói pedig vállalták, hogy gondozzák a területet, amellyel a környéken élők is nyertek. Hozzátette: nap, mint nap gyönyörködhet benne mindenki, aki erre jár. 

A lakók egymás között felosztották a földdarabot: aki igényelt, az kapott egy kis parcellát. Van, aki virágot, van, aki haszonnövényt ültet, aki pedig nem tud lemenni, az is hozzájárul, amivel tud a kert ápolásához – tudtuk meg Dr. Tringer Lászlónétól. A kert egyik lelkes gondozója szerint mindenki örül a kezdeményezésnek: sokan megállnak és fényképezik, de volt már itt óvodás csoport is ismerkedni a növényekkel. A példájukat úgy tűnik más is követi: egy szomszéd házban lakó férfi a minap a kert melletti területen szedte a gazt szabadidejében. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben