Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kábítószergyanús anyag volt a kiégett lakásban

Elfogták a Lujza utcai drogtermesztőt

2015. november 24. kedd

Kigyulladt egy második emeleti lakás a Lujza utcában hétfőn hajnalban. A tűzben senki sem sérült meg. Az oltást követően a rendőrök a lakás átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot találtak. A lakásnál aznap délután megjelent egy 24 éves férfi, aki a rendőröket meglátva menekülni kezdett. A férfit elfogták, indítványozták letartóztatását.

A Lujza utca 16. egyik lakásából kiáramló füstre ébredtek a ház lakói, ezért értesítették a katasztrófavédelmet. A kiérkező tűzoltók csak az ajtót betörve tudtak bejutni a lezárt lakásba, ahol mintegy öt négyzetméteren égtek berendezési tárgyak. A tüzet a kiérkező egység egy vízsugárral rövid időn belül el tudta oltani – mondta el Kelemen Zsolt, a VIII. kerületi tűzoltók parancsnoka. A lakásban senki sem tartózkodott. A tűz keletkezésének okait a szakértők még vizsgálják. 

A józsefvárosi rendőrök az oltást követően 26 tő kábítószergyanús növényt – feltehetően marihuánát –, valamint a termesztéséhez szükséges eszközöket fedeztek fel a lakás átvizsgálása során. Még aznap délután a lakásnál megjelent a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves H. Máté, aki miután észrevette a rendőröket menekülni kezdett. A nyomozók a menekülő férfit elfogták és előállították a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást a józsefvárosi rendőrség folytatja le, egyúttal indítványozták a férfi előzetes letartóztatását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben