Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

“Egy világ vagyunk”

Kulturális fesztivál a JEGYMI-ben

2015. november 25. szerda

Második alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola az “Egy világ vagyunk” kulturális fesztivált, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával.

A rendezvény megnyitóján az intézmény zenei tehetségei közül a Fibula haladó csoportjának játéka alapozta meg a jó hangulatot. Ezután négy helyszínen zajlottak tovább a foglalkozások. A tanulók keze nyomán ismét gyönyörű alkotások születtek, használati tárgyakat készítettek agyagból, valamint cigány életképek szereplőit és elemeit alkották meg gyékény megmunkálásával. Gyönyörű festett kendők készültek a cigány motívumokat megismertető állomáson, a tankonyhában pedig ízletes vakarót sütöttek.

A rendezvény zárásaként a tanulók műsorát tekinthették meg a vendégek. A 6. és 4. osztályos lányok táncát a Fibula kezdő csoportjának hangulatos előadása követte. Majd egy árnyjáték következett, ahol “A Nap és a Hold” című eredetmonda szereplőit bábok segítségével keltették életre. Az iskola furulya együttesének művészei, a Fibula zenei csoport tagjaival karöltve adtak zenei aláfestést a “Csóré roma” kezdetű népdalhoz, amelyet valamennyi résztvevő közösen énekelt. A fesztivál egy fergeteges táncmulatsággal zárult. Venterné Balogh Angelika intézményegység-vezető lapunknak elmondta, külön öröm az intézmény számára, hogy idén szép számmal fogadták el meghívásukat tanulóik hozzátartozói, hiszen az iskola közös ügyük. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben