Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismét díjazták a józsefvárosi megújulást

Építőipari Nívódíjat kapott a Ludovika főépülete

2015. november 26. csütörtök

A szakma egyik legkiemelkedőbb díját az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége adja át minden évben a minőségi kivitelezői munka elismeréseként. Idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megújuló Ludovika főépülete részesült kitüntetésben.

A díjat a szakszövetség év végi rendezvényén adják majd át, az elismerésről tanúskodó bronzkeretes réztáblát pedig jövő tavasszal helyezik el az épületen – adták hírül az egyetem honlapján. Az elismerésért versengés folyt – többek közt – a középületek, az ipari és energetikai építmények, a környezetvédelmi és vízügyi létesítmények között, de pályázni lehetett a műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában is.

Az egykori Ludovika Akadémia 4,7 milliárd forintból megújult épületét 2014. március 31-én, Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. A létesítmény azóta fokozatosan népesül be, a Rendészettudományi, a Hadtudományi és Honvédtisztképző és a Közigazgatás-tudományi Kar mellett idén már a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karnak is otthont ad. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben