Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismerkedés a rendvédelmi munkával

A józsefvárosi rendőrkapitányságon jártak a Lakatos diákjai

2015. november 26. csütörtök

A rendvédelmi szakmákba nyerhettek betekintést azok a roma származású fiatalok, akik november 26-án ellátogattak a VIII. kerületi Rendőrkapitányság Víg utcai épületébe. A kerületi rendőrség és a Józsefvárosi Önkormányzat által közösen szervezett programon a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium 9., 10. és 11. osztályos tanulóinak egy csoportja vett részt.

Én helyszínelő szeretnék lenni, vagy nyomozó – mondta társainak a 11. osztályos Nikolett, amikor beléptek a VIII. kerületi Rendőrkapitányság épületébe. A Lakatos diákjai lelkesen érkeztek a nyílt napra. Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő, a program egyik kezdeményezője a helyszínen elmondta: nem újdonság, hogy a rendőrség a roma fiatalokat szeretné kötelékébe csábítani. Majd hozzátette: a programmal szeretnék bemutatni a rendvédelem iránt érdeklődőknek, hogy milyen a rendőri munka testközelből, hátha ezáltal többen választják ezt a hivatást. 

A diákokat Molnár Gábor szívélyesen fogadta. A józsefvárosi rendőrkapitány elmondta: azoknak a fiataloknak, akik nyitottak a rendőri szakma iránt, lehetőséget kell biztosítani arra, hogy közelebbről is megismerjék ezt a hivatást. Majd arra bíztatta a diákokat: ha érdeklődnek a szakma iránt, akkor jelentkezzenek, amikor eljön az ideje. 

Az iskolások bejárták a rendőrkapitányság öt szintjén a legfontosabb osztályokat, ahol az osztályvezetők bemutatták az ott folyó munkát, majd azt követően kérdéseket tehettek fel. A tanulók éltek is a lehetősséggel és érdeklődtek a kihallgatások menetéről, az ujjlenyomatvételről, a rendőrség számítógépes rendszeréről és a jelentkezési feltételekről is.

A program egyik legizgalmasabb részeként megtekinthették a térfigyelő központot, ahol a rendőrök az iskolájukat is megmutatták nekik a monitoron keresztül. A nyílt nap végén arra a kérdésünkre, hogy kinek melyik terület tetszett a legjobban, a legtöbben a térfigyelő központban végzett szolgálatot választották.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben