Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zenés történet egy eltitkolt szerelemről

Sárdy Jánost idézik meg a Turayban

2015. november 27. péntek

A Kálvária téri Turay Ida Színház új darabja Sárdy János, XX. századi híres bonviván életének nagyobb állomásait és legszebb dalait mutatja be egy nagymama titkos naplóján keresztül, Derzsi György előadásában.

Kevesen emlékeznek már arra, hogy Sárdy János, az Operett Színház bonvivánja, számos mozisiker 40-es évekbeli főhőse eredetileg operaénekesként, Puccini Pillangókisasszony című operájában Pinkerton szerepében debütált. Játszotta Ottó szerepét a Bánk Bánban és 1958-ig az Operaház állandó tagja volt. A pesti színházi élet 1942-től ünnepelhette az Operett Színház színpadán is, például a Gül Baba, a Gábor diák vagy Kukorica Jancsi szerepében.  

Ebben az egyszereplős, egyfelvonásos operettben - amely Sárdy János XX. századi híres bonviván életének nagyobb állomásait és legszebb dalait mutatja be - képet kapunk a kor asszonyainak sorsáról. Egy nagymama titkos naplóján keresztül kiderülhet számunkra az is, hogy rohanó világunkban mennyivel fontosabb lenne meghallgatnunk egymást, mint elmenni egymás mellett. A Szerelmem, Sárdy című darabot november 28-án mutatják be a józsefvárosi teátrumban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben