Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vajda Lilien bronzérmet nyert

Józsefvárosi siker a karate-világbajnokságon

2015. november 27. péntek

A Pál utcai edzőterem három versenyzője is tagja volt annak a 29 fős magyar csapatnak, amely részt vett a jakartai kadet-, junior- és U21-es karate-világbajnokságon. A józsefvárosi sportolók egy bronzéremmel és egy 7. helyezéssel zárták az indonéziai viadalt.

Az ifjú tehetségek mestere, Rebicek Gerd a Józsefváros újságnak elmondta: mindhárom versenyzőjük az U21-es korosztályban indult. Varga Fruzsina a -61 kg kategóriában a második fordulóban az aktuális Európa-bajnok ellen búcsúzott. Molnár Dániel a +84 kg-ban a pontszerző 7. helyen végzett.

Vajda Lilien a -55 kg-osok között három győzelem után a döntőbe jutásért nem bírt el iráni ellenfelével, így a bronzmeccs következett számára, amit megnyert, így nagyszerű eredménnyel tért haza a világversenyről.

Az újdonsült vb-bronzérmes 2004-ben, nyolcévesen kezdett el karatézni, egy évvel később nyerte meg első versenyét. Lili Józsefvárosban lakik, öt éve tagja a Pál utcai edzőteremnek. „A világbajnoki bronzérem az eddigi legjobb eredményem, hihetetlen volt átélni és felállni a dobogóra”- mondta lapunknak. A 19 éves sportoló – aki a gimnázium mellett naponta jár edzeni – hamarosan már a februári Európa-bajnokságra kezdi meg a felkészülést.

Rebicek Gerd hozzátette: nagyon színvonalas volt a világbajnokság, 91 országból 1441 versenyző indult. A magyarok összesen három érmet szereztek, Vajda Lilien bronzérme mellett Hárspataky Gábor arany-, Tamás Ferdinánd bronzérmet nyert.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben