Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Advent Józsefvárosban

Ünnepi programok és karácsonyi vásár

2015. november 27. péntek

Négy héten át koncertekkel, a Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi vásárral várja a Horváth Mihály téren és a Palotanegyedben az érdeklődőket Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata az advent jegyében. Józsefváros adventi koszorújának első gyertyáját november 29-én, vasárnap 16 órakor Sára Botond alpolgármester gyújtja meg a Horváth Mihály téren.

November 28-ától karácsony napjáig ínycsiklandó finomságok tárháza csalogatja a járókelőket a Szabó Ervin tértől a Kálvin térig tartó sétálóutcában a karácsonyi vásárba. A hideg téli estéken egy jóleső punccsal vagy forralt borral, házi pálinkával és forró csokoládéval melegedhetünk fel. Kemencés finomságok, karácsonyi sültek és káposzták, kürtőskalács édes illata, különleges karácsonyi étkek várják az érdeklődőket.

A vásárban a hagyományos értékeket képviselő mesteremberek portékai mellett megtalálják az egyedi, kreatív, ötletes ajándék- és használati tárgyakat is. December 19-ig minden pénteken és szombaton délután kézműves játszóház lesz a Mézeskalácsházban és Élő betlehem hívja a családokat – kicsiket és nagyokat egyaránt – a Szabó Ervin térre.

Idén is Palotanegyed Pódium

A kikapcsolódásra vágyókat november 28-án, szombaton a Palotanegyed Pódium várja a Szabó Ervin téren. 16 óra 30 perckor a Népek karácsonya program keretében a Choropatimata Táncegyüttes, 17 órától az ország legrégebben működő trombita együttese, a Royal Fanfare Ensemble, 18 órától pedig a Tatros együttes és Petrás Mária szórakoztatja a jelenlévőket.

Adventi gyertyagyújtás a Horváth Mihály téren

Vasárnap, 16 órakor Sára Botond alpolgármester gyújtja meg Józsefváros adventi koszorújának első gyertyáját a Horváth Mihály téren, amelyet Michels Antal, a Szent József Plébánia Templom plébánosa áld meg. 

A gyertyagyújtás alatt Korzenszky Klára, a Makám együttes énekese működik közre. Ezt követően a Pénzügyőr Kürtkvartett előadását hallgathatják meg az érdeklődők 16 óra 30 perckor, majd a Tűzmadarak Zsonglőrszínház szórakoztatja a közönséget 17 órakor.

A Párbeszéd Háza dísztermében 19 órától a Kodály Zoltán Férfikar és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertjét hallgathatják meg a zenekedvelők.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben