Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az egységes városkép a legfontosabb

Mégsem bontják a Sacre Coeur nővérek sarokházát

2016. január 06. szerda

Több újság beszámolt arról, hogy a Palotanegyedben lévő, a Szentkirályi utca és Múzeum utca sarkán álló házat lebontják és a helyére egy, a városképbe nem illeszkedő épületet építenek. Ahogy lapunk megtudta, a tervek nem véglegesek. A környék önkormányzati képviselője, Egry Attila alpolgármester csak a városképbe illő tervet támogat.

A helyi védettség alatt álló épület a Szent Szív Társaság, azaz Sacre Coeur nővérek tulajdonában áll. A Társaság a sajtóban megjelenő híreket cáfolva közleményében tudatta: „nincs semmiféle döntés az ingatlanról, sem építési engedély.” A közleményben hozzáteszik, hogy a Társaság a „kerületi városképért felelős vezetéssel együttműködésben, a helyi fejlesztési elképzelések messzemenő figyelembevételével és tiszteletben tartásával” fog eljárni az épület megújítása kapcsán.

Lapunk kérdésére Egry Attila, a Palotanegyed önkormányzati képviselője és Józsefváros alpolgármestere elmondta, hogy csak olyan tervet tud támogatni, ami a jelenlegi homlokzat megtartásával jár. Kiemelte, hogy Józsefváros egyik ékkövének számító Palotanegyed egységes városképe nem szűnhet meg, olyan terv kell, amely figyelembe veszi az évszázadok alatt kialakult épített környezetet és a negyed műemléki értékeit.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben