Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Senkinek sem adósa

Születésnapján köszöntötték Margit nénit

2016. február 04. csütörtök

90. születésnapját ünnepelte a Tömő utcában lakó Tréfa Jánosné, Margit néni. A hölgyet a jeles alkalomból Vörös Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte egy csokor virággal és emléklappal.

Margit néni újfehértói nagycsaládba született, összesen tizenketten voltak testvérek. A földműves família minden haszonnövényt megtermelt, amire csak szükség lehetett: termesztettek többet közt kukoricát, búzát, krumplit. A háború után, a kommunista fordulat miatt a család elvesztette birtokait, és mivel nem akartak csatlakozni a termelőszövetkezethez, ezért az életmódjukat feladva Pestre költöztek és zöldségesként helyezkedtek el. 

Margit néni először Zuglóban lakott, Józsefvárosba a 70-es években költözött. Felnevelt 3 gyermeket, ma már 15 dédunokája van. A gyermekek gyakran látogatják, a születésnapját is velük együtt ülte. A szépkorú hölgy jó egészségnek örvend, orvosra nincs szüksége, csak a lábaira panaszkodik, azok elég gyengék már. A mindennapjait leginkább a házimunka tölti ki: a mai napig szívesen főz, rendet tart a lakásban. Büszkén említi, hogy nála egy porszemet sem fogunk találni.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, Margit néni csak nevet: „Nem tudom megmondani. Istenre kell bízni, Ő majd elrendezi.” Amit kiemelt, hogy a nyugodt lelkiismeret miatt nem szabad tartozni soha senkinek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben