Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fontos a komposztálás

Környezettudatos pályázat iskolásoknak

2016. február 05. péntek

Pályázatot hirdet a Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda 4-5-6-7. évfolyamos budapesti diákoknak, hogy erősítsék a kicsikben a környezettudatos szemléletet. A győztes osztályoknak a józsefvárosi Füvészkertben tartanak foglalkozásokat.

A pályázat célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a komposztálást, tehát a hulladék újrahasznosításának egyik módját. A nyertes osztályok egy gyakorlati kertészkedős-komposztálós foglalkozáson vesznek részt a Füvészkertben, ahol megismerkednek a komposztkészítés folyamatával és fontosságával.

A pályázatra egy képzőművészeti alkotással (az erről készült fotót kell beküldeni) vagy egy esszével lehet nevezni, mely tükrözi a komposztálás folyamatát és eredményét. A pályázat témája: „Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak, és mire használhatjuk a kész komposztot?”

A pályázaton indulhat bármely budapesti 4-5-6-7. évfolyamos osztály, a nevezési határidő 2016. február 29. A nyerteseket – összesen 24 osztályt – szakmai zsűri választja ki, az eredményhirdetés 2016. március 11-én lesz. A győztesek foglalkozásait áprilisban és májusban tartják az ELTE Füvészkert területén. A pályázatokat elektronikus úton a szamocatanoda@gmail.com címre várják.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben