Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Minden korosztály korcsolyázott

Idén is közkedvelt volt a jégpálya

2016. február 08. hétfő

A józsefvárosi korcsolyapálya népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy még hétfőn délelőtt – a bontása előtti órában – is csúszkáltak a jegén. A Horváth Mihály téri jégpálya családok találkozóhelyévé nőtte ki magát, iskolai csoportoknak biztosított alternatív testnevelési lehetőséget. Két hónapos működése alatt több mint tízezren léptek a jegére.

A gyermekek és a felnőttek is szívesen kijártak a Horváth Mihály térre korcsolyázni, a jégpálya február 8-án délelőtt fogadta az utolsó csoportját. A Józsefváros főterére épített 340 négyzetméteres korcsolyapályára, két hónap alatt több mint tízezren látogattak ki.

A pályát a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából minden kerületi lakos ingyen használhatta, ami sokaknak elegendő motiváció volt, hogy télen, a szabadban is mozogjanak egy kicsit. A pályát üzemeltető szakemberektől megtudtuk: átlagosan naponta kétszáz-kétszázötvenen látogatták. A legfiatalabb óvodáskorú volt, a legidősebb, egy 70 év körüli bácsi, aki rendszeresen – hetente több alkalommal is – kijárt saját korcsolyával egy kis ingyenes csúszkálásra.

Az iskolákból szervezetten érkeztek a pályára a diákok hétköznap délelőttönként. A legtöbben a közeli általános és középiskolákból, de a kerület majd’ minden iskolájából voltak már a Horváth Mihály téri jégen. Hétvégeken általában a családok vették birtokba a pályát. Több programot is szerveztek ide: a megnyitó napján Mikulásfogat és koncertek színesítették a főtéri programokat, ugyanakkor itt gyújtották meg a kerület adventi gyertyáit is. A Jégpályák éjszakáján meghosszabbított nyitvatartással várták a korcsolyázókat. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben