Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismét a dobogón Józsefváros

Minden évben több a turista kerületünkben

2016. február 11. csütörtök

2015-ben csaknem 355.000 turista látogatott Józsefvárosba, amellyel kerületünk újra a harmadik legtöbb vendéget fogadó település lett Magyarországon – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből. Józsefváros amellett, hogy megőrizte a dobogós helyezését, 11,4 százalékkal több turistát látott vendégül, mint az azt megelőző évben.

A Központi Statisztikai Hivatal évente közzéteszi a turisták által legkedveltebb 50 magyar település – amelyben Budapest kerületekre bontva szerepel – rangsorát. A legfrissebb toplistán, amely a 2015-ös évet összegzi, Józsefváros a harmadik helyen szerepel. Összesen 354.884 turista látogatott Józsefvárosba, csaknem 36.500-al többen, mint az azt megelőző évben.

Ezzel az eredménnyel olyan turisztikai célpontokat is meg tudtunk előzni, mint Siófok, Hajdúszoboszló vagy Hévíz. A statisztikából kiderül, hogy a vendégek döntő többsége, mintegy 322 ezren külföldről érkeztek és átlagosan 2,5 éjszakát töltöttek józsefvárosi szálláshelyen. 

A jó eredmények mögött több összetevő áll. Egyrészt a folyamatosan megújuló közterek és homlokzatok kellemes környezetet teremtenek az ide érkezők számára, ugyanakkor kerületünk gazdag kulturális programkínálattal és minőségi szállásokkal is várja a vendégeket. Kerületünk szállodái évről évre elismerésben részesülnek.

Legutóbb a Lőrinc pap téren található Hotel Palazzo Zichy lett a TripAdvisor nemzetközi utazási oldal látogatóinak véleménye alapján Magyarország legjobb szállodája. Másrészt számos külföldi magazin méltatja kerületünket, látva az elmúlt években történt ugrásszerű fejlődést. Decemberben a Vouge kultúrmagazin ajánlotta feltétlenül megnézendő helyként Józsefvárost olvasóinak.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben