Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy gombnyomással hívható a segítség

Segélyhívó oszlopokat telepített a BKK kerületünkbe

2016. február 16. kedd

Józsefvárosban eddig egyes parkolóautomatákon keresztül is kérhetett segítséget, aki bajba jutott, ezek mellett most új segélyhívó oszlopokat üzemelt be a Budapesti Közlekedési Központ. A készülékkel vészhelyzetben egy gombnyomással azonnal elérhető a 112-es segélyhívószám. Jövő év végére Budapest minden jelentősebb csomópontjában fellelhető lesz egy a berendezésből, melyek kulcsszerepet kapnak majd a fővárosi ingyenes wifi hálózat beindításában is.

Kerületünk több pontján –a Baross téren, a Blaha Lujza téren az EMKE-nél, a József körút és a Népszínház utca találkozásánál, valamint az Orczy és a Nagyvárad téren – már megtalálható az a segélyhívó oszlop, amellyel vészhelyzet esetén azonnal értesíthető a rendőrség, hívhatók a mentők, avagy a tűzoltók.

Az oszlopok telepítéséről tavaly decemberben döntött a Fővárosi Önkormányzat, a tervek szerint Budapest minden fontos csomópontján található lesz belőlük egy jövő év végéig. A segélyhívók nem csak a lakók biztonságérzetét növelik, hanem vezeték nélküli internet szórására is képesek, így nagy szerepük lesz az egész fővárosra tervezett ingyenes wifi-szolgáltatás beindításában is.

Józsefvárosban eddig sem volt ismeretlen a segélyhívó szolgáltatás: a korábbi években parkolóautomatákat láttak el vészjelző gombbal, melyek megnyomásával közvetlen kapcsolatba lehet lépni a kerületi rendőrkapitánysággal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben