Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Amiről a csontok mesélnek

Embertani barangolás a Kárpát-medencében

2016. április 05. kedd

Március közepétől látogatható a Magyar Természettudományi Múzeum új, Szóra bírt csontjaink című kiállítása. A múzeum Embertani Tárának anyagából összeállított, november végéig megtekinthető tárlat interaktív részekkel, számtalan eredeti lelet bemutatásával, neves történelmi alakok arcrekonstrukciójával várja az eleink életére kíváncsi látogatókat.

Hogyan néztek ki elődeink? Milyen egy frissen feltárt ásatás, és milyen eszközöket használnak az ott dolgozó szakemberek? Mi mindenről vallanak a megtalált leletek? Ezek a kérdések korosztálytól függetlenül izgatják a múlt titkait fürkésző embereket, hiszen nem is igazi történelemrajongó az, aki fiatalon nem akart ásatáson dolgozó régész, vagy a csontok titkait kutató antropológus lenni. Legtöbbünknél persze ez álom maradt, melyet kicsit valóra válthatunk, ha ellátogatunk a Természettudományi Múzeum új kiállítására.

Neves történelmi alakok arcrekonstrukciói, és egy eredeti környezetben rekonstruált Árpád-kori sír mellett számtalan eszköz és bőséges leletanyag kerül bemutatásra. De a látogató megismerkedhet az embertani kutatások legfrissebb eredményeivel is, és hogy milyen eszközöket, módszereket használnak a kutatók, hogy megbecsüljék egy lelet korát, nemét, magasságát, betegségeit, vagy következtessenek akár hajának, szemének színére.

A kiállítás november 28-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben