Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szűrővizsgálatok és gyerekprogramok az Auróra utcai szakrendelőben

Az egészség világnapja Józsefvárosban

2016. április 10. vasárnap

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az egészség világnapján. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Kerületünkben játékos feladatokkal és szűrővizsgálatokkal várták a kicsiket és nagyokat szombaton az újjáépült Szent Kozma Egészségügyi Központban.

Szombaton az egészség világnapja alkalmából a felnőtteket szűrővizsgálatokkal (bőrgyógyászati, érszűkület–és vérnyomásméréssel, diabéteszűréssel és légzésfunkció vizsgálattal), a fiatalabbakat pedig interaktív kiállítással és játszóházzal várták a szervezők az Auróra utcai szakrendelőben.

Kozsup Rita, a Játékos Tudomány Interaktív Kiállítás tulajdonosa szerint nagyon fontos, hogy a gyermekek játékos formában megismerhessék a természeti törvényeket. „Ez egy tudományos játszóház sok-sok érdekességgel és játékkal, amely idevonzza a kicsiket és szüleiket. A látogatók a kiállított eszközöket kipróbálhatták, így az élmény maradandóbb a gyermekek számára. Míg a legkisebbek játszottak, addig a szülők igénybe vehették a szűrővizsgálatokat” – emelte ki Kozsup Rita.

Láposi Józsefné az Orczy térről érkezett a Szent Kozma Egészségügyi Központba. Hosszú évek óta küzd több súlyos betegséggel is. Az idős asszony elégedetten beszélt a kerületi egészségügyi szolgáltatásokról. „ Sok éve egy vesével élek és asztmával küzdök, de az orvosok mindent megtesznek azért, hogy az állapotom ne romoljon. Ezen a napon pedig végigjártam az összes szűrést, de hála Istennek nem mondtak semmi rosszat az orvosok a már meglévő problémákon kívül” – tette hozzá Láposi Józsefné.

Tivadar János, Német utcai lakos is felkereste a szűrővizsgálatokat. „Nyugdíj előtt állok, több évtizedet ledolgoztam, és a közelmúltban megállapították, hogy van egy kis érszűkületem. Nagyon megijedtem, azóta kihasználok minden alkalmat, hogy ellenőriztessem az állapotomat. Valamint az sem mellékes, hogy ilyenkor sokkal kevesebbet kell várni a vizsgálatra, nincsen sorban állás” – hangsúlyozta a férfi.

Megújult szakrendelő várja a józsefvárosiakat

2015-ben kívül-belül teljesen megújult az Auróra utcai szakrendelő, amely idén januártól a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ nevet viseli. Az 1,5 milliárd forintos felújításnak köszönhetően egy modern, korszerű műszerekkel felszerelt, több szolgáltatással kibővült, komplex intézmény lett, mely jelentősen hozzájárulhat a józsefvárosiak egészségbiztonságához.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben