Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vadnyompárosítás, 3D nyomtatás, kalandpálya

Tudományfesztivál hatodszor a Múzeumkertben

2016. április 18. hétfő

Ismét megrendezik a Tudományfesztivált, ahol vadnyompárosítással, kalandpályákkal, gasztrotanösvénnyel várják az érdeklődőket. Idén először magyar startup vállalkozások is bemutatkoznak április 21. és 22. között A Föld napja jegyében a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. A program egyik védnöke Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

Az ingyenes program célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld állapotára, a környezettudatos magatartásra, valamint hogy népszerűsítse a tudományt minden korosztály számára. A Múzeumkertben bemutatják ökoturisztikai kínálatukat a nemzeti parkok, rádiószondás léggömböt engednek fel az Országos Meteorológiai Szolgálat standjánál, de kiderül, hogy miként lehet mérni az UV-B sugárzást is. A programon idén először részt vesznek az állami erdészetek, amelyek betekintést engednek a hazai erdők növény- és állatvilágába a vadnyompárosítási és fajfelismerési program segítségével.

A FIRELIFE erdőtűz-megelőzési kalandpályán memóriájukat, kreativitásukat, valamint gyakorlati és fizikai állóképességüket tehetik próbára a gyerekek, de láthatóak lesznek a legszebb konyhakertek is. Idén először a Science Shop elnevezésű pavilon várja az érdeklődőket, ahol április 21-én tizenhat startup vállalkozás mutatkozik be többek között nanotechnológiai fejlesztésekkel, kerékpáros nyomkövető és biztonságtechnikai rendszerrel, saját fejlesztésű 3D nyomtatóval. A legjobb startup vállalkozásokat díjjal is jutalmazzák.

A Kossuth Klubban Szakmai konferenciát is rendeznek, ahol bemutatják a magyarországi natúrparkok fejlesztési koncepcióját. A program fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, fővárosi védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, kerületi védnökei Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere.

A részletes programot a Tudományfesztivál honlapján találja.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben