Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elméleti és gyakorlati feladatok

Közlekedési verseny a Vajdában

2016. április 22. péntek

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola diákjai a közlekedési szokásaikról, ismereteikről adhattak számot csütörtök délután a kerületi rendőrkapitányság munkatársainak. Az elméleti rész egy teszt kitöltéséből állt, majd ezt követően egy felépített biciklipályán kellett végighaladniuk a tanulóknak. A program végén a legügyesebbek értékes ajándékokkal gazdagodtak.

Lukácsi István, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola technikatanára, a közlekedési verseny szervezője kiemelte, hogy a diákok nagyon jól teljesítettek a megmérettetésen. „Iskolánkban már hagyománynak számít a közlekedési verseny. Felkerestük a kerületi rendőrkapitányságot, és a segítségüket kértük az esemény lebonyolításához. Rögtön igent mondtak, és segítettek a szervezésben” – tette hozzá az esemény szervezője. 

Tolnay Krisztina, a BRFK VIII. kerületi Kapitányság címzetes rendőr főtörzszászlósa elmondta, hogy az iskola kezdeményezésére bonyolították le a közlekedési versenyt.

„Egy közepes nehézségű tesztlapot kellett kitölteni a diákoknak, majd ezután a kerekpáros ügyességi pályát kellett minél rövidebb időn belül, hibapont nélkül teljesíteni. Szeretnénk, ha minél több kerületi iskola kezdeményezne hasonló programokat, mi minden megkeresést szívesen veszünk” – fűzte hozzá Tolnay Krisztina.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben