Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi diákok is csatlakoztak

A Fővárosi Katasztrófavédelem gyakorlata a Groupama Arénában

2016. április 28. csütörtök

A tömegrendezvények biztonságos lebonyolításának jelentőségére hívta fel a figyelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság keddi gyakorlatával, amelyen csaknem ötezer - köztük számos józsefvárosi - diák vett részt a Groupama Arénában, a Ferencvárosi Torna Club stadionjában.

A Fővárosi Katasztrófavédelem több szempont alapján szervezte a keddi rendezvényt. Egyrészt a tömegrendezvények biztonságos lebonyolítását, a létesítmény kiürítését gyakorolták, másrészt a középiskolások érettségihez kötelező közösségi szolgálatának is része lehetett a gyakorlat.

A program a Ferencvárosi Torna Club focistáinak edzésével kezdődött, amelyet Lipcsei Péter, többszörös magyar válogatott futballista vezényelt le. Az eseményen jelen volt az Országos Mentőszolgálat is, akik újraélesztési gyakorlatukkal a hirtelen fellépő szívmegállásra kívánták felhívni a figyelmet.

A kiürítési gyakorlat előtt egy katonai bemutató is szerepelt a programban, amellyel népszerűsíteni kívánták ezt a hivatást. A jó hangulatról a fiatalok nagy kedvence, a Wellhello együttes gondoskodott.

A kiürítési gyakorlat 8 perc alatt zajlott le több ezer fiatal részvételével, az előírtaknak megfelelően, az eseményen több józsefvárosi középiskolából is részt vettek tanulók. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben