Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nemcsak a sportban tarol a Vajda

Arany minősítést kapott az iskola kórusa

2016. május 02. hétfő

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola kórusa két koncerten is szerepelt az elmúlt időszakban. A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban rendezett hangversenyen arany minősítést kapott, a Nagyvárad téri Református Gyülekezet meghívására pedig - a templom kórusával együtt - egyházi és világi műveket adott elő.

A Vajda zenei tagozata 1963-as megalakulása óta töretlen sikerrel övezve végzi a munkáját. Kórusa Farkas Géza karnagy vezetésével nemcsak budapesti és országos, hanem nemzetközi szereplésekkel is büszkélkedhet. A dicséret azonban nem lenne teljes a többi ének-zene tanár – Farkasné Gömöri Rita és Györgyné Szabó Ildikó – áldozatos munkája nélkül, akik a zene tagozatos osztályokat tanítják és a Kicsinyek kórusát vezetik. 

Ennek a közös munkának az eredménye az arany minősítés, amelyet a kórus a Fazekas Gimnáziumban rendezett hangversenyen kapott. A koncerten egyházi és világi, kortárs és régi korokból való zeneműveket hallhatott a közönség. A Vajda Péter Általános Iskola kórusa széles repertoárját folyamatosan bővítve, példamutatóan ápolja a több mint 50 éves tagozat hagyományait. Szülők, tanulók, öregdiákok és pedagógusok méltán büszkék erre a rendkívüli örökségre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben