Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„A Palotanegyed asszonyai”

Kultúrtörténeti séták Józsefvárosban

2016. május 02. hétfő

Időutazás számos régi történettel, anekdotával, korabeli pletykákkal tarkítva. Ezt ígéri az a tavasszal megvalósuló kulturális program, amelynek célja, hogy egy kellemes sétával egybekötve bemutassa a valaha kerületünkben élt, emlékezésre méltó hírességeket. Április 30-án A Palotanegyed asszonyai elnevezésű sétán vehettek részt az érdeklődők.

A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával, a Mágnásfertály Séták keretében hat egymást követő héten szerveznek kirándulásokat Józsefvárosban, amelyben a kerületben élt vagy munkálkodott nevezetes személyekhez kötődő emlékhelyekhez, házakhoz látogatnak el. „Ez alkalommal színésznők, művészek, feleségek, szeretők, másokért elhivatottan munkálkodó nők kerültek fókuszba. A sétát Blaha Lujza életútjának ismertetésével kezdtük. A program maximum 25 fővel indul el, de úgy tűnik, hogy a létszámmal nem lesz gond, ugyanis jó előre megteltek a csoportjaink” – mondta el a sétavezető. 

Boján Edit is részt vett a szombat délutáni programon. „Én korábban a Palotanegyedben éltem, és nagyon jó érzés ismét bejárni ezeket az utcákat. Magam sem tudtam eddig, hogy egy-egy utca, vagy ház miről nevezetes. Nagyon hasznosak, érdekesek ezek az alkalmak” – hangsúlyozta az idős asszony.

Legközelebb május 7-én, reggel 9 órától a Szép szerelmek krónikája, 14 órától pedig A Palotanegyed asszonyai elnevezésű sétán vehetnek részt az érdeklődők.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben