Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Év Természetfotósa

Lélegzetelállító képekből nyílt kiállítás a Természettudományi Múzeumban

2016. május 04. szerda

Hazánkba is megérkezett az Év Természetfotósa kiállítás, amely Közép-Európában egyedül Budapesten látható. A londoni Természettudományi Múzeumtól kölcsönzött világhírű kiállítás 100 fényképet vonultat fel, köztük megtalálható Kudich Zsolt Nagy kócsagok ébredése című képe is. A tárlat május 4-től augusztus 4-ig látogatható.

Az állatok viselkedésének izgalmas pillanataitól a fenséges tájképekig sokféle felvételt láthatnak az érdeklődők. A kiállítás az Év Természetfotósa pályázat – a világ legrangosabb természetfotós megmérettetésének – döntős képeit mutatja be.

A felvételeket 2016-ban több millió ember láthatja 6 kontinensen, viszont Közép-Európában kizárólag Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg – hangsúlyozta a múzeum főigazgató-helyettese. Medszihradszky Zsófia hozzátette: küldetésüknek érzik, hogy a nyertes képeket megismertessék a nagyközönséggel.

2015-ben 96 országból több mint 42000 fotót küldtek be a pályázók. Ezek közül került a legjobb száz közé Kudich Zsolt madarak szekcióban díjazott képe. A természetfotós elmondta: a képet, amely Gemencen készült, tavaly a világ hat legjobb madárfotója közé választották.

A lenyűgöző tárlat a múzeum kiállítási csarnokában kapott helyet, ahol kedd kivételével naponta 10 és 18 óra között várja a látogatókat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben