Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Határtalanul!

A Molnárosok Erdélybe készülnek

2016. május 05. csütörtök

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! című pályázaton nyert erdélyi utazást a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A hetedikesek számára kiírt felhívásra 25 tanulóval és 3 kísérő tanárral pályázott az iskola.

A diákok úticélja Erdély, ahol a Só útján közel 2000 kilométert tesznek majd meg. A pályázaton nyert anyagi támogatás fedezi az utazás és a szállás költségeit, ami hatalmas segítséget jelent a szülőknek – mondta lapunknak Tanosné Horváth Márta. Az iskola igazgatója hozzátette: tanítványaik megismerkednek a történelmi nevezetességekkel, nagy magyarjaink szülőhelyeivel, a területen élő magyarság mindennapjaival, kultúrájával, gasztronómiájával. 

A négynapos út során meglátogatnak egy erdélyi iskolát is. Felkeresik a nevezetességeket: a Tordai-hasadékot és a sóbányát, eljutnak Korondra, megcsodálják a Gyilkos-tavat, végigsétálják a Békás-szorost. Több nagyvárost, így Nagyváradot, Kolozsvárt, Bánffyhunyadot, Csíksomlyót és Segesvárt is megtekintik.

A tanulók az utazás előtt szakkörökön ismerkednek Erdéllyel, történelmét, földrajzát tanulmányozzák, plakátokat készítenek a nevezetességekről és apró ajándékkal készülnek az erdélyi iskolásoknak. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben