Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ázsia gyöngyszeme: Banglades

Újabb országbemutató a Zászlómúzeumban

2016. május 11. szerda

Zsúfolásig megtelt a Nap utcai Zászlómúzeum nagyterme kedd este a hagyományosnak tekinthető országbemutatón. Az érdeklődők ezúttal Banglades kultúráját, gazdaságát és társadalmi összetételét ismerhették meg alaposabban. Az ázsiai országról egy fotókiállítás is várta a vendégeket, amely ízelítőt adott az egzotikus államról.

Balog László, a Zászlómúzeum igazgató elmondta, hogy közel egy éve készülnek a Bangladest bemutató estére. „Legtöbben idegenkednek a nagy távolság miatt ettől az úti céltól, de egyszerűen gyönyörű ez az ország. Csodálatos fotó- és képkiállítással is készültünk az érdeklődők számára, amely augusztus végéig lesz látható” – emelte ki az igazgató.

Lastofka János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának főosztályvezető-helyettese szerint hazánk egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatot Bangladessel. „Mindkét fél fontosnak tartja a két ország közti pozitív kapcsolat erősítését. A kormány a déli-nyitás politikája révén egyre több ázsiai országgal kíván szorosabban együttműködni” – tette hozzá Lastofka János.

Csillik Dilara, a Magyar Ázsia Társaság elnöke szerint az ehhez hasonló rendezvények segítenek közelebb hozni ezt a gyönyörű földrészt a magyar emberekhez. „Banglades nemcsak turisztikailag, hanem gazdasági szempontból is egyre érdekesebb az európai emberek és országok számára. Igazi gyöngyszeme Ázsiának, aki egyszer oda eljut, biztos, hogy szerelmese lesz az országnak, és visszatér” – fűzte hozzá az elnök.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben