Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összefogtak a szebb lakókörnyezetért

Kivirágzott a Baross utcai közösségi kert

2016. május 19. csütörtök

Példás a Baross utca 89. szám alatti társasház lakóközössége: folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy szebbé varázsolják a környezetüket. A ház lakóinak kérésére a Józsefvárosi Önkormányzat alakított ki egy kis közösségi kertet az épület oldalában, ők pedig vállalták, hogy gondozzák, ápolják a kertet nemcsak a maguk, hanem az arra járók örömére is.

A lekerített kis földdarabot felosztották egymás között a ház lakói, mindenki részt vállal a feladatokban. Aki nem bírja már a munkát, az is belead valamit a kert szebbé tételéért. „A virágok mellett van külön konyhakert rész is, mindenki a maga ízlésének megfelelő növényeket ültethet ide” – tudtuk meg Dr. Tringer Lászlónétól, a kert egyik gondozójától. Megtalálható a parcellákban rebarbara, borsó, retek és fűszernövények is, de sok szép virág is díszíti az ágyásokat. Sőt, korábbi szeretett lakójuk emlékére fát is ültettek. 

A közeljövőben pergolával, apró térelválasztó kerítéssel szeretnék hangulatosabbá tenni a lekerített területet. „Szeretnénk kibővíteni a kertet és vállalnánk, hogy a mellette lévő részt is gondozzuk, amennyiben erre lehetőséget kapunk” – árulta el lapunknak Korpás Anna. A ház közös képviselője azt is elmondta, hogy folyamatosan figyelik a különböző pályázati lehetőségeket is: most a társasház homlokzatát szeretnék rendbe tenni, ezzel pályáznak az önkormányzat felújítási programjában.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben