Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyenlő eséllyel az utakon

A Nem Adom Fel kávézóban adták át a 2500. gépjármű kulcsát

2016. május 25. szerda

A Józsefvárosban található Nem Adom Fel kávézóban adták át a 2500. gépjármű kulcsát az "Egyenlő eséllyel az utakon" elnevezésű program keretében május 25-én. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta: a támogatási program célja, hogy a fogyatékkal élők mobilitásához segítséget nyújtson, ezért áprilistól - új autó vásárlása esetén - egymillió forintra növelték a mozgáskorlátozott és más fogyatékkal élő emberek gépjárműszerzési támogatását.

A 2500. autó, egy új Suzuki kulcsát a Hoffmann házaspár vehette át, akik mozgásában korlátozott 20 éves fiukat gondozzák. A család naponta jár rehabilitációs napközibe, így a most átadott autót kiválóan tudják majd használni a mindennapokban.

Czibere Károly az átadáson elmondta: a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élők szolgáltatásokhoz való hozzáférését javítsa, ezért született meg az "Egyenlő eséllyel az utakon" elnevezésű program.

Az államtitkár beszédében hangsúlyozta: idén áprilistól 900 ezerről 1 millió forintra emelkedett az új autóra igényelhető támogatás, továbbá a költségvetési tervezet szerint jövőre 841 millió forint keretösszeg áll majd rendelkezésre a programban. A politikus hozzátette, hogy olyan társadalmat szeretnének építeni, amely támogatja a fogyatékos embereket, hogy önálló életvitelt tudjanak folytatni.

A program célja a társadalmi integráció elősegítése, hogy az érintettek mindennapi életvitele, munkába járása könnyebbé váljon. A támogatást fogyatékkal élő emberek vagy hozzátartozóik igényelhetik hétévente, a jogosultságot - szakvélemény alapján - a kormányhivatal állapítja meg. Ilyen támogatást kérhetnek mozgássérült embereken kívül látás-, hallássérült, értelmi fogyatékos emberek, továbbá autisták hozzátartozói is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben