Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint ötven évig élt a Koszorú utcában

A 100 éves Vera nénit köszöntötték

2016. május 26. csütörtök

Isten kegyeltjének tekinti magát Stein Márkusné, aki május 25-én töltötte be századik évét. A szépkorú asszony több évtizedig lakott a józsefvárosi Koszorú utcában, míg fizikai állapota megengedte, hogy önállóan ellássa magát. 2013-ban költözött a huszadik kerületi Ilona-Aranykor Gondozó Otthonba, ahol tegnap Sántha Péterné alpolgármester is felköszöntötte.

A jeles nap alkalmából az otthon minden lakója és dolgozója együtt köszöntötte fel a századik születésnapját ünneplő Vera nénit, aki önmagáról azt állítja, hogy Isten kegyeltje, és ezért élhet ilyen sokáig. „Budapesten születtem 1916. május 25-én, zsidó családban. A II. világháború náci diktatúrája megkeserítette az életünket. Én óriási szerencsével megúsztam a deportálást, de a férjem nem, aki soha nem tért haza a mauthauseni koncentrációs táborból. Utána már nem mentem férjhez, így gyermekem sem született. A lelki fájdalmaim elől a munkámba temetkeztem, munkaerő közvetítőként dolgoztam. 1953-ban költöztem a Koszorú utcába, és ötven évig laktam ott. Életemmel elégedett vagyok, kívánok mindenkinek hasonlóan hosszú életet” – tette hozzá Stein Márkusné.

Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere is felköszöntötte a jeles napon a százéves Vera nénit. „Józsefváros önkormányzata nagy tisztelettel gondol Stein Márkusnéra, nem felejtettük el, hogy kerületünkben élt fél évszázadon át. Az idősek rendelkeznek a legnagyobb a hatalommal, amit meg lehet szerezni ebben a világban: tapasztalattal, tudással és bölcsességgel. Legyen a célunk az, hogy odafigyelünk az idősekre, hallgatunk rájuk és megfogadjuk tanácsaikat” – hangsúlyozta az alpolgármester. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben