Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Soha nem adom fel”

„Jó Sport” emlékéremmel tüntették ki Bolla Szimonettát

2016. május 26. csütörtök

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola angol szaktanítója – diákjainak csak „Szimi néni” – középiskolás kora óta űz küzdősportokat. Sportsikerei elismeréseképpen – mint többek között a tavalyi VII. IKF kempo Európa-bajnokságon submission kategóriában szerzett aranyérem – a tanítónő „Jó Sport” Emlékérem kitüntetésben részesült Józsefváros önkormányzatától.

Gyerekként legtöbbünk leesett állal nézte a filmekben elképesztő gyorsasággal mozgó ázsiai harcművészeket. Sokunk minden bizonnyal el is határozta, ha „nagy lesz”, elsajátítja valamelyik technikát. Bolla Szimonetta sportkarrierje is egy ilyen rácsodálkozással kezdődött, ám nála az elhatározást tett követte. Középiskolásként kick-box edzésekre kezdett járni, jelenleg a Westend Sportaréna Rátóczi MMA Team versenyzője.

Az MMA (Mixed Martial Arts) ma az egyik legdinamikusabban fejlődő sport, amely szabályrendszerét úgy dolgozták ki, hogy a különböző küzdősportok és stílusok leghatékonyabb technikáit ötvözze. Sokáig nem találta a számára megfelelő versenyzési formát, ám mostani edzője rábeszélésére néhány év kihagyás után újra kipróbálta magát, és – immár a számára megfelelő mínusz 55 kilogrammos kategóriában – sorra gyűjti a trófeákat.

Szimonetta a munka és a rendszeres edzés mellett már hetedik éve vállal önkéntes munkát a KUL Alapítványnál, ahol nyári sporttáborokban kick-box K1 edzéseket tart 15-16 éves, állami gondozott fiataloknak. „Megunhatatlan csoda, hogy az öntudatra, céltudatosságra tanító küzdősport már néhány edzés után fegyelmezett csapatot formál az első alkalmakkal még lezserkedő, szétszórt és figyelmetlen tinédzserekből” – mondja. Hosszú távú tervei közt szerepel, hogy sportterápiás foglalkozásokon segítse az útkereső, kallódó fiatalokat, és átadja nekik a küzdősportok legfontosabb tanítását: „Soha nem adom fel!”.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben