Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színes programok a Bárcziban

Tűzoltó- és rendőrautó az iskolai gyermeknapon

2016. május 27. péntek

A Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Képességfejlesztő Szakiskola gyermeknapot rendezett május 27-én. A programon az intézménybe járó gyerekek tűzoltófecskendőbe, létrás tűzoltókocsiba valamint egy rendőrautóba is beülhettek.

Az Üllői úti intézménynek egyik kiemelkedő eseménye a gyermeknap. Péntek délelőtt az udvaron felsorakozott egy tűzoltóautó, egy rendőrautó és egy létrás tűzoltókocsi is. A szép sorban kiérkező osztályok és csoportok ámulva ismerkedtek a járművekkel. Egyesek kijelentették, hogy rendőrök szeretnének lenni, mások a tűzoltó uniformist választanák inkább. A Pilisszentiváni Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület létrás tűzoltóautójánál hamar sor alakult ki, de egymásnak adták a gyermekek a kilincset a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárműfecskendőjénél is.   

A rendezvényen a józsefvárosi rendőrség egyik képviselője Tolnay Krisztina volt. Az iskola rendőreként is szolgálatot teljesítő címzetes főtörzszászlós lapunknak elmondta: a kerületi kapitányság kiváló kapcsolatot ápol az intézménnyel, évek óta eljönnek a gyermeknapra, ahol a rendőrautójuk nagy népszerűségnek örvend. A gyermekek beülhettek az autóba, amelynek időnként a szirénáját is bekapcsolták.

A hagyományosan megrendezett gyermeknapot Gryllus Vilmos fellépése nyitotta, aki már 25 éve jár az iskolánkba, majd a járművekkel való ismerkedés, valamint versenyek, vetélkedők következtek. A napot pedig egy közös lángosozás zárta – ismertette az egész napos programot Kajáry Ildikó, az intézmény vezetője. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben