Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Koncertek, játékok, színházi előadások

Az egész hétvége a gyermekekről szólt Józsefvárosban

2016. május 30. hétfő

A Gyermeknap alkalmából Józsefvárosban hat helyszínen már péntektől változatos programok várták a családokat. A programsorozat a Mátyás téren indult, ahol különböző sportolási lehetőségek mellett kézműves programok és állatsimogató is volt a kicsik és szüleik nagy örömére. Szombaton a Gutengberg tér és a Bródy Sándor utca volt vidám gyermekzsivajtól hangos, a Teleki téren pedig meseszínház és ügyességi játékok is szerepeltek a programban. Vasárnap délelőtt a Horváth Mihály tér telt meg kíváncsi, szaladgáló és mosolygó gyermekekkel, a Dologház utcában pedig a tűzoltók munkájával lehetett megismerkedni. Vasárnap délután a II. János Pál pápa téren Szalóki Ági aratott nagy sikert koncertjével.

Józsefvárosban az egész hétvége a kicsikről szólt, a programsorozat már pénteken, a Kesztyűgyári gyermeknappal elindult. A kilátogatók különböző foglalkozások és játéklehetőségek közül választhattak a napsütéses délutánon. Volt arcfestés és képszínezés a legkisebbeknek, de a láma, kecske, szamár, póniló-simogatás is népszerű volt.  A szervezők a nagyobbaknaknak is kedveskedtek: lehetett íjászkodni, ugrálóvárazni, rodeózni, tollaslabdázni, és csocsózni is.

Szombaton két helyszínre is ellátogathattak a családok. A Teleki téren különböző zenés, játékos programokkal várták a környéken élőket. A Társak a Teleki térért Egyesület olyan műsort állított össze, amelyben a kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a nekik legszimpatikusabb elfoglaltságot. Volt színházi előadás, kézműves foglalkozás, valamint ügyességi feladatokon is lemérhették tudásukat a gyerekek. 

Népszerű volt a II. Bródy-piknik keretében megrendezett családi- és gyermeknap is, ahol kiosztották a Francois Fiedler rajzpályázat díjait és megválasztották a Palotanegyed tortáját. A Gutenberg téri rendezvényen óriásbuborék-show, lufihajtogatás és kézműveskedés várta a legkisebbeket, de a bátrabbak hintózhattak is szüleikkel a környező utcákban. Az izgalmaktól megfáradt családokat az este folyamán előadások sora várta a téren felállított színpadon, a napot pedig a Four Fathers énekegyüttes koncertje zárta.

A Horváth Mihály téri program a Turay Ida Színház Péter és a farkas című előadásával indult vasárnap délelőtt.

A gyermekek és a családok folyamatosan érkeztek Józsefváros főterére, ahol nagy sikert aratott a játszótéren felállított ugrálóvár, de hosszú sorok kígyóztak a lufihajtogatónál, a nagyobbak közben sakkozhattak is.

Ahogy telt az idő, az arcfestőknek köszönhetően egyre több kiscica és Pókember lepte el a teret, körükben is nagy sikert aratott a Grimm-busz Színház előadása. 

Ezen a napon a VIII. kerületi Tűzoltóparancsnokság is megnyitotta a Dologház utcai kapuit az érdeklődők előtt. Harmadik alkalommal rendezték a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programot, amelyen a tűzoltók munkáját könnyedebb, szórakoztatóbb körülmények között ismertetik meg a gyermekekkel.

A kis vendégek beülhettek a tűzoltójárművekbe, voltak ügyességi feladatok és apró ajándékokkal jutalmazták a bátor résztvevőket.  A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásával pedig lufihajtogató bohóc és arcfestők is érkeztek a kicsik szórakoztatására.

Az időjárás is kedvezett annak, hogy már délelőtt benépesüljön a II. János Pál pápa tér, ahol a Népszínház Kör a Polgári Értékekért szervezett egész napos gyermeknapi programot, amelyen ügyességi, játékos feladatokkal várták a kicsiket.

Lehetett íjászkodni, kerékpáros ügyességi pályán tekerni, amelyek végén apró ajándékot is kaptak a gyermekek. A koncertek már nemcsak a kisgyermekeket vonzották a térre, hanem a nagyobbakat is. A nap végén Szalóki Ági dalai tették emlékezetessé az idei Gyermeknapot.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben