Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fejlesztések a Százados negyedben

Kivirágzott a városrész főutcája

2016. május 30. hétfő

Virágba borult a Százados út, a páros oldalt 342 cserép muskátli díszíti mostantól. Sára Botond alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője lapunknak hangsúlyozta: a virágosítással a Százados negyed „főutcáját” szerették volna hangulatossá tenni. A városrészben idén több jelentős fejlesztés is megvalósul.

A Százados út páros oldalán 29 villanypóznára és 28 új oszlopra szerelték fel a virágtartókat, amelyekbe több mint 340 cserép muskátli került a napokban. „Azért választottuk ezt az utat, mert ez a negyed főutcája. Sok vidéki településen megfigyelhetjük, hogy virágok díszítik a főutat, ezért itt, a Százados negyedben is ezt a hangulatot szerettük volna visszaadni” – mondta a Józsefváros újságnak Sára Botond alpolgármester.

A környék önkormányzati képviselője arról is beszélt, hogy milyen fejlesztések várhatóak ebben az évben a Százados negyedben. „A legjelentősebb beruházás a Pitypang Tagóvoda újjáépítése, ami a nyáron elindul. Emellett a Törökbecse utcában kiépül a közvilágítás, a MÁV-telepen pedig a térfigyelő-kamerarendszer fejlesztése történik meg hamarosan”– mondta Sára Botond.

Hozzátette: várhatóan ősszel vezetik be a fizető parkolást a városrészben, ugyanis komoly problémát jelent a lakóknak, hogy a város külső területeiről érkezők az ingyenes lehetőséget kihasználva ezen a területen teszik le autójukat és utaznak tovább a belváros felé. Az itt élők továbbra is ingyen parkolhatnak majd, nemcsak a Százados negyedben, hanem az egész kerületben. Az alpolgármester az új Hidegkuti Nándor Stadion építésére is felhívta a figyelmet. „Egy hatmilliárdos állami beruházás zajlik a közelben, ami az MTK új otthona mellett magában foglalja környező utcák felújítását is. Ez részben önkormányzati, részben állami forrásból valósul meg” – szögezte le Sára Botond.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben