Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Virtuóz cigányzenészek Józsefvárosban

Ismét roma zenészek muzsikálnak tereinken

2016. május 31. kedd

Június elejétől nyár végéig hetente két alkalommal ismét kitűnő roma zenészek muzsikálnak Józsefváros nagyobb terein. A Józsefvárosi Roma Önkormányzat Térzene elnevezésű rendezvénysorozatának célja, hogy a magyar cigányzene, mint szellemi és kulturális érték ismét méltó helyére kerüljön.

Akik a kerületben élnek, a Teleki téri piacon vásárolnak, a Mikszáth Kálmán vagy Lőrinc pap téren töltik a nyári estéiket, az elmúlt években is találkozhattak utcai cigányzenészekkel, akik szervezett keretek közt léptek fel Józsefváros különböző pontjain. Remek hangulatú, színvonalas koncertjeikkel színesebbé és hangulatosabbá tették a bevásárlást vagy éppen az esti sétát.

Jó hír, hogy a virtuóz józsefvárosi zenészek muzsikája idén nyáron is különleges hangulattal fűszerezi kerületünk köztereit. Józsefváros önkormányzatának támogatásával, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat szervezésében június eleje és augusztus vége között húsz cigányzenész ad „Térzene” koncertet a kerületben. „A rendezvénysorozat célja, hogy a magyar cigányzene, mint szellemi és kulturális érték ismét méltó helyére kerüljön” – hangsúlyozta Benga-Oláh Tibor, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat elnöke.

A muzsikosok a megújult Teleki téri piacon, a Lőrinc pap téren, a Mikszáth Kálmán téren, a Szabó Ervin téren, a Napház kulturális központ környékén, illetve a Gyulai Pál utcai termelői piacon lépnek fel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben