Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szerkezetkész az MTK új otthona

Bokrétaünnepség az Új Hidegkuti Nándor Stadionban

2016. május 31. kedd

Bokrétaünnepséget tartottak kedden az MTK kerületünkben épülő Új Hidegkuti Nándor Stadionjában abból az alkalomból, hogy elkészült a létesítmény tartószerkezete, és már csak 113 nap van hátra a megnyitóig. Az eseményen Sára Botond alpolgármester, a környező Százados negyed önkormányzati képviselője is részt vett.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy elérkeztek az építkezés második mérföldkövéhez, s a feladatot határidőre sikerült teljesíteniük. A következő hónapokban a létesítmény belsőépítészeti munkáit fogják elvégezni, elkészülnek és helyükre kerülnek a gépészeti és az elektronikus berendezések, valamint a tetőszerkezet.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke emlékeztetett arra, hogy pontosan két évvel ezelőtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az MTK labdarúgócsapata a Kaposvár ellen a régi Hidegkuti Nándor Stadionban, és 113 nap múlva, szeptember 21-én tartják majd az avatót, amikor a portugál Sporting Lisszabon lesz az ellenfél.

„Nem egy egyszerű sportlétesítményről van szó, itt lesz az MTK új otthona, és a labdarúgócsapatot működtető MTK Budapest Zrt. székhelye is" – fogalmazott a klubelnök, aki szerint az új stadion a XXI. századi követelményeknek megfelelő modern, kényelmes és izgalmas élményt nyújt majd.

Deutsch Tamás mások mellett köszönetet mondott Kocsis Máté polgármesternek és a Józsefvárosi Önkormányzatnak, hogy az engedélyezés során kiváló szakmai partnerei voltak a klubnak. „Építeni, alkotni az egyik legnagyszerűbb emberi tevékenység, ahogyan az is csodálatos, hogy építeni a jelenben tudunk, de mindig a jövőnek hozzuk létre” – zárta szavait az elnök.

Az ünnepség zárásaként egy kék-fehér labdát mintázó bokrétát helyeztek el a stadion tetőszerkezetének legmagasabb pontján. A bokrétaünnepen Józsefvárost Sára Botond alpolgármester képviselte.

Az új, 5322 férőhelyes aréna egyik különlegességének az ígérkezik, hogy a kispadokat nem a pálya szintjén, hanem az angol stadionokban megszokotthoz hasonlóan, a lelátó első sorában helyezik el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben