Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A BKK is támogatja az Olimpia napját

Olimpiai bajnokokról nevezték el a villamosmegállókat

2016. június 23. csütörtök

Június 23. az olimpia nemzetközi világnapja, ebből az alkalomból több eseménnyel is köszöntik a magyar olimpikonokat és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot. A Budapesti Közlekedési Központ különleges programmal kedveskedik az utazóközönségnek és tiszteleg a magyar hősök teljesítménye előtt. Ezen a napon a 4-es és a 6-os villamos megállói új nevet kapnak – egy-egy olimpiai bajnokét –, várakozás közben pedig pedig régi sportközvetítések hangját is hallhatják majd az utasok.

Csütörtökön a Berki Krisztián körtér/Vörös Zsuzsanna központ és a Darnyi Tamás tér között utazhatunk a 4-es és a 6-os villamosokkal. A szerelvények Józsefvárosban például a háromszoros olimpiai bajnok kajakosról átnevezett Kovács Katalin teret és az ötszörös olimpiai bajnok tornász előtt tisztelgő Keleti Ágnes teret érintik.

1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére összeült Párizsban a „Kongresszus az olimpiai játékok felújítására”, amelyen elhatározták az olimpiai eszme újjáélesztését. Ennek emlékére 1948 óta tartják az Olimpiai napot.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben