Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Eb véget ért, de valami elkezdődött

Emelt fővel búcsúzott a magyar válogatott

2016. június 27. hétfő

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében, így kiesett. A vereség ellenére Magyarország emelt fővel búcsúzhatott a tornáról: az Eb-n 44 év után szerepelt csapat öt pontjával veretlenül nyerte meg az F-csoportot Izland, Portugália és Ausztria előtt, majd a legjobb 16 között a FIFA-világranglistán második Belgium búcsúztatta.

A magyarok ellen 58 éve veretlen belgák első gólját Toby Alderweireld szerezte a 10. percben. Bernd Storck csapata az utolsó negyedóráig jól tartotta magát, de akkor előbb Michy Batshuayi, majd Eden Hazard és Yannick Carrasco is betalált. A magyar válogatott tartásból ismét jelesre vizsgázott, mert a hajrában mindent beleadva támadott a becsületgólért, amire volt is lehetősége. A bátor játéknak viszont sajnos négygólos vereség lett a vége.

A lefújást követően a magyar drukkerek kétszer is kihívták magukhoz a válogatott tagjait, ezzel megköszönve játékukat, végül közösen elénekelték a Himnuszt a futballistákkal. Budapesten a "Ria, ria, Hungária!" és a "Szép volt fiúk!" rigmusokkal, tapsolva ünnepelték a válogatottat, a szurkolók csoportjai most is ünneplésbe kezdtek. Nem véletlenül, hiszen büszkék lehetünk a nemzeti együttesre: Bernd Storck megteremtette csapatával az alapokat, amire építkezni lehet, ilyen teljeítménnyel az ősszel induló világbajnoki selejtezősorozat is sikerrel vehető.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a válogatott a tervek szerint hétfőn 15 órakor indul haza Nizzából és várhatóan 17 órára ér Budapestre. Az MLSZ napközben ad majd tájékoztatást a drukkereknek arról, hogy a fővárosban pontosan hol és mikor lesz alkalom köszönteni a játékosokat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben