Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Irodalmi kávédélután

Siketvakok Világnapja a Nem Adom Fel kávézóban

2016. június 29. szerda

A Siketvakok Országos Egyesülete – a Nem Adom Fel Cafe & Bar támogatásával – irodalmi kávédélután keretében emlékezett meg június 27-én a Siketvakok Világnapjáról és Helen Keller születésnapjáról. Az eseményen a siketvak írónő élettörténetét és más irodalmi műveket idéztek fel Ullmann Ottó színművész és az egyesület fogyatékossággal élő tagjainak közreműködésével.

Zsúfolásig megtelt hétfő délután a Magdolna utca sarkán álló Nem Adom Fel Kávézó, ahol a Siketvakok Világnapjára emlékeztek a jelenlévők. 

Gangl Tamás, a Siketvakok Országos Egyesületének elnöke elmondta: Helen Keller tevékenysége elismeréseként lett az ő születésnapja a Siketvakok Nemzetközi napja. „Eddig a siketvakok iskolájában tartottuk meg évente ezt az eseményt, de most sokkal többen összejöhettünk ebben a gyönyörű nyolcadik kerületi kávézóban. A 2011-es népszámlálás adatai szerint Magyarországon több mint tizenötezer siketvak él. Célunk, hogy minél több tagunk életét komfortosabbá tegyük a szolgáltatásaink révén, beleértve az érintéses jeltolmácsolást is” - hangsúlyozta az elnök.

Ullmann Ott színművész is jelen volt a Nem Adom Fel Kávézóban. „Nagy tisztelettel vagyok azok az emberek iránt, akik ezen a délután megjelentek a rendezvényen. Bár én olvastam fel a verseket, de mégis én tanultam a legtöbbet az emberségből, a kitartásból és az akaratból” – emelte ki Ullmann Ottó.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben