Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zenei est négy férfihangra

A bolgár Belcanto Kvartett koncertje a Párbeszéd Házában

2016. június 30. csütörtök

A Józsefvárosi Bolgár Önkormányzat és a Bolgár Kulturális Intézet közös programja keretében nagysikerű koncertet adott a hazájában méltán népszerű bulgáriai Belcanto Kvartett a Horánszky utcai Párbeszéd Házában. Az eseményen Biszerka Beniseva, Bulgária budapesti nagykövete mellett Sántha Péterné alpolgármester is részt vett.

A Bel canto olasz operai kifejezés, amely olyan éneklési technikát jelent, ami a tökéletes dallamformálást helyezi az előadás középpontjába. Természetesen nem véletlen, hogy ezt a nevet választotta együttesének Bulgária egyik legnépszerűbb, négy képzett férfi énekesből álló formációja, a Belcanto Kvartett. Kvalitásukat mi sem mutatja jobban, hogy a zenekar a tavalyi bolgár X-Faktor zenei tehetségkutató műsor nyertesei között végzett.

 

A két tenor, egy bariton és egy basszbaritonból álló kvartett a Palotanegyedben tartott koncertjén tehetségével és életvidámságával teljesen elvarázsolta a közönséget, amely a kitűnő hangulatú előadás után – autentikus bolgár ételek és italok társaságában – személyesen is megismerkedhetett a négy énekessel.

Kalicov Gizella, a Józsefvárosi Bolgár Önkormányzat elnöke elmondta, szervezetük több mint egy évtizede szoros kapcsolatban van a magyarországi Bolgár Kulturális Intézettel, akikkel rendszeresen tartanak a mostanihoz hasonló közös rendezvényeket.

A koncert díszvendége Biszerka Beniseva, a Bolgár Köztársaság magyarországi nagykövete volt, az eseményen részt vett Parisza Popnikolova a Bolgár Nagykövetség tanácsosa, Varga Szimeon az Országgyűlés bolgár nemzetiségi szószólója és Doncsev Toso, a szófiai Magyar Intézet volt igazgatója is. Kerületünket Sántha Péterné, a Józsefvárosi Önkormányzat alpolgármestere képviselte.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben