Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Nagyon szíven talált ez a szerep”

Keresztes Ildikó, az „örök” Piaf!

2016. július 07. csütörtök

Keresztes Ildikót évek óta kísértette a gondolat, hogy szívesen belebújna Edith Piaf bőrébe. Most valóra vált az álma, ugyanis a Turay Ida Színház Égben maradt repülő című darabjában a francia ikont alakítja. Az énekesnő azt is elárulta, mennyire jelentett számára kihívást, hogy megformálja a legendás sanzonénekesnőt.

Van olyan pillanat, amikor megáll és pihen? Örökös pörgésben látni. 

Szenvedélyesen szeretem a munkámat, de ahhoz, hogy mindent teljes gőzzel tudjak csinálni – mivel maximalista vagyok – időnként szükség van a teljes kikapcsolódásra. Ilyenkor a passzív pihenést választom, ugyanis ez tölt fel a legjobban. Ez akár lehet egy filmnézés, vagy utazás.

Más egy színdarabban és más egy koncerten énekelni. 

Minden szituáció más és ugyanakkor minden szituáció ugyan olyan. Mindkettőt imádom csinálni, ugyanis ezzel tudom kifejezni magam. Másként énekelek, élek és létezem egy koncerten és teljesen másként a színpadon színészként.

A színpadon elválik a szerep és a magánember?

Színházban egy szerepet kell megformálnom, tehát ott nem Keresztes Ildikó vagyok, hanem például Edith Piaf, vagy munkásnő a Csakazértis szerelem című zenés darabban, de van amikor Madam vagyok A vöröslámpás házban.

Melyik áll Önhöz közelebb? Egyáltalán tud a kettő között különbséget tenni?

Mindkettőről már gyerekkoromban álmodoztam és nagyon boldog vagyok, hogy mindkét „szakmát” csinálhatom. Ettől függetlenül elsősorban énekesnőnek tartom magam, de a közönség visszajelzései alapján színésznőként is jól megállom a helyem.

Nyáron is lesz az Égben maradt repülő a Turay Ida Színházban. Mit jelent Önnek Piafot játszani? 

Van bennem egy furcsa, megmagyarázhatatlan érzés vele kapcsolatban. Nagyon szíven talált ez a szerep, mindenféle szempontból. Kicsit riasztó ez az egész, mert évek óta kísért a karaktere. Biztos vagyok benne, hogy a sors akarta azt, hogy Edith Piaf pont most lépjen be az életembe. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben