Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fővárosunkat Amerikában is a világ legszebb látnivalói között jegyzik

Budapest a 25 legvonzóbb úti célok egyike

2016. július 08. péntek

A főváros látnivalóira, épített és természeti csodáira, gyógyvizeire és vonzó gasztronómiai kínálatára már sok utazással foglalkozó szaklap és televíziós csatorna felfigyelt az elmúlt években – sokuk külön kiemelte az újjászülető Józsefváros értékeit. Ezt a sorozatot erősíti a U.S. News & World Report amerikai magazin most megjelent listája is, amely a világ 25 legvonzóbb turisztikai célpontja közé sorolta Budapestet.

Buda és Pest utcáit járva egyre gyakrabban üti meg fülünket félreismerhetetlen amerikai kiejtéssel angol nyelven diskuráló turisták hangja, amiből joggal feltételezhetjük, hogy hazánk nem csak a kontinensen, de a tengerentúlról nézvést is vonzó célpontnak számít az utazni vágyóknak. Ezt támasztja alá a neves amerikai magazin – a U.S. News & World Report – listája is, amelyet fele-fele arányban az utazók és olvasók, valamint a magazin szerkesztőinek véleményei alapján állítanak össze minden évben.

A legvonzóbb turistaparadicsomokat összesítő idei listán Budapest a 25. helyen szerepel, kiemelve a főváros gyógyfürdőit, kiváló múzeumait, a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élvezeteket, a gyönyörű városképet, külön megemlítve a Budavári Siklóról elénk táruló lenyűgöző látványt.

Az utóbbi években számos Józsefvárost méltató cikk is megjelent külföldi lapokban és turisztikai portálokon. Tavaly a The Guardian brit lap javasolta olvasóinak Józsefváros felfedezését, kiemelve egyetemvárosi hangulatát.

Decemberben a Vouge kultúrmagazin ajánlotta feltétlenül megnézendő helyként Józsefvárost olvasóinak. Idén a Condé Nast Traveller turisztikai honlap írt méltató cikket, kiemelve, mely éttermeket, szórakozóhelyeket, szálláshelyeket érdemes az idelátogatóknak választani.

Legutóbb a Lőrinc pap téren található Hotel Palazzo Zichy lett a TripAdvisor nemzetközi utazási oldal látogatóinak véleménye alapján Magyarország legjobb szállodája.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben