Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Ne nézzük el!”

Játékos drogprevenciós foglalkozások a Kesztyűgyárban

2016. július 11. hétfő

„Ne nézzük el!” címmel drogprevenciós foglalkozások indultak a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári napközis táborában. A legutóbbi alkalommal a sport került a fókuszba. A szervezők - a gyermekek nagy örömére - különböző sportágak bemutatásával próbálták felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, illetve arra, hogyan és miért kell nemet mondani a kábítószerekre. A fiatalok neves élsportolókkal is találkozhattak a programon.

Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elmondta, hogy a most megjelent sportolók kiváló példák lehetnek a józsefvárosi fiatalok számára is. „A gyermekek hasznosan is leköthetik energiájukat, a sport kiváló teret biztosít erre. Ezért megszerveztük, hogy a táborozó gyermekek számtalan sportággal ismerkedhessenek meg, továbbá az itt megjelent sportszakemberek potenciális utánpótlásbázist is látnak a józsefvárosi fiatalokban” – fűzte hozzá Ferencz Orsolya.

Németh Zoltán, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Közbiztonsági Munkacsoportjának vezetője elmondta: nyaranta a Kesztyűgyár Közösségi Házban táboroznak a józsefvárosi fiatalok, ezt szerették volna kihasználni és felhívni a figyelmüket a drog veszélyeire. „A mostani programunk címe: Sporttal a drog ellen. Célunk, hogy a mozgásra, és akár a versenyszerű sportra ösztönözzük a gyermekeket” – hangsúlyozta Németh Zoltán.

Hargitai István, az MTK kajak-kenu-szakosztályának edzője szerint a gyermekeket egyre nehezebb rábírni a rendszeres sportolásra. „Nagyon fontosak az ilyen alkalmak, szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét a sport szépségeire és arra, hogy mit kaphatnak viszonzásul. A sport segít legyőzni a rossz szokásokat, beleértve az egészségkárosító szenvedélyeket is” – tette hozzá a sportszakember.

Dr. Vágó Béla, a Testnevelési Egyetem Atlétikai Tanszékének adjunktusa nagyon fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, és hogy a gyermekek kedvet kaphassanak a versenyszerű sportoláshoz. „Ezek az alkalmak abban segítenek, hogy a fiatalok egy kis betekintést nyerhessenek az egyetemünkön folyó munkába, és elgondolkozzanak már most azon, hogy csatalakozzanak valamelyik sportegyesülethez” – tette hozzá az adjunktus.

A sportnapon jelen volt az MTK ökölvívó-szakosztálya is, Báki Alex és Rózsa Mihály pedig bemutatót tartottak a gyermekeknek. A magyar jégkorong-válogatott tagjai (Orbán Attila, Rajna Miklós, Pál Zoltán) autogramokkal ajándékozták meg a fiatalokat, akik felpróbálhatták a hokisok védőszereléseit.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben