Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Megtaláltam a helyem a Turay Ida Színházban”

A fiatal színész, aki mesél magáról: Pásztor Máté

2016. július 18. hétfő

Mozgalmas évadot tudhat maga mögött Pásztor Máté, a Turay Ida Színház ifjú tehetsége. A fiatal színész a Kálvária téri teátrum színpadán szerepelt folyamatosan, ugyanakkor nyáron sem csak a pihenésé a főszerep az életében, ezekben a hónapokban is több darabban láthatja a közönség.

Az évadban állandó próbák és előadások forgásában élte az életét. Nyáron van lehetősége a feltöltődésre?

Valóban, sok munkával telt az évad. Szám szerint nyolc bemutatóm volt, némelyik eléggé feszített munkatempóban. Nyáron szellősebbek a hónapok, kevesebb az előadás, mint évad közben, így jut időm a feltöltődésre. Többet tudok a családommal, barátaimmal lenni. Remélhetőleg egy kis nyaralásra is lesz lehetőség!

A vidéki városban, Szécsényben, ahonnan elindult, büszkék Önre? Hogyan fogadja a környezete, hogy színész lett?

Otthon sokszor felléptem a helyi színjátszó csoporttal – ha időm engedi, akkor mostanában is –, így mindenki tudta a környezetemben, hogy vannak efféle ambícióim. Bár azt, hogy ezzel is keressem a „kenyerem”, csak 16-17 éves koromban döntöttem el. Nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, hogy ezen a pályán maradhattam, de azon tanácsukat is igyekszem megfogadni, hogy érdemes több lábon állni. Amikor csak tehetik, eljönnek megnézni a színházba, ilyenkor érzem, hogy büszkék rám!

Ha tehetségről és pályáról beszélünk, akkor Ön szerint a szerencsének mekkora szerepe van benne?

Rengeteg! A tehetség egy adottság. Ha az ember nem ápolja, illetve fejleszti azt, akkor megragad egy bizonyos szinten. Úgy gondolom, hogy nemcsak szakmailag, színészileg kell fejleszteni magam, hanem emberileg is, hiszen a színész önmagából építkezik. Tapasztalni, megélni kell a dolgokat. De mindez még mindig kevés, ha nincsenek megfelelő kapcsolataink, illetve szerencsénk.

Számos nagy szerepet tudhat a háta mögött. Szokott még izgulni?

Igen, megesik olykor velem. De ez függ a szerep milyenségétől, összetettségétől, nagyságától is.

Nyáron miben láthatja Önt a közönség?

Többek között a Turay Ida Színház 2015/16-os évadának legjobb előadásának választott Égben maradt repülő című előadásban, továbbá a Hello, Dolly!-ban, az Ikrek előnyben című darabban, a Mágnás Miskában. A Városmajori Szabadtéri színpadon a Szeméthegyen túl című gyerekelőadásban, illetve a Panka és a mumusban fellépek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben