Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A női válogatott is ellátogatott Józsefvárosba

Népszerű volt a strandkézilabda-pálya a Horváth Mihály téren

2016. július 22. péntek

A július 12-18. között megrendezett margitszigeti strandkézilabda-világbajnokságon a negyedik helyen végzett női és férfi válogatottunk, a helyezéssel a magyar férfi együttes kijutott a jövő évi világjátékokra. A Józsefvárosi Önkormányzat a hazai csapatok sikereire való tekintettel, és a sportág népszerűsítése érdekében ideiglenes strandkézilabda-pályát alakított ki a Horváth Mihály téren. Péntek délelőtt Sára Botond alpolgármester is meglátogatta a sportággal ismerkedő kerületi fiatalokat.

A Józsefvárosi Önkormányzat megrendelésére szerdán délelőtt alakították ki az előírásoknak megfelelő strandkézilabda-pályát a Horváth Mihály téren. Vocskó Máté, a pálya üzemeltetője szerint a férfi és női válogatottaink sikerei óriási érdeklődési hullámot indítottak el a sportág iránt.

„A cél az, hogy egy szokványostól eltérő helyszínen is megismerkedhessenek a játékkal az érdeklődők. Az országos bajnokságba egyre több csapat nevez be, jelenleg óriási népszerűségnek örvend a strandkézilabda” – tette hozzá Vocskó Máté.

Sára Botond alpolgármester péntek délelőtt látogatott ki a térre, ahol éppen a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári táborában résztvevő gyermekek ismerkedtek a játék szabályaival. „Józsefvárosnak van már kézilabdás múltja, és az sem titok, hogy Kocsis Máté polgármester úr a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Szerettük volna a budapesti strandkézilabda-világbajnokság hangulatát megidézni, és abból idevarázsolni egy kis szeletet. Ez egy nagyszerű nyári kikapcsolódási és sportolási lehetőség a fiataloknak, sőt, megcélozhatják az utánpótlás csapatokba való bejutást is” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Péntek délután a negyedik helyezést elérő női válogatott is ellátogatott a Horváth Mihály téri pályához. Gróz János szövetségi kapitány elmondta, a Józsefvárosi Önkormányzat meghívására érkeztek a kerületbe, hogy népszerűsítsék a sportágat. „Reméljük, hogy a világbajnokságon elért eredményünk mindenkinek felkeltette a figyelmét, hiszen ez egy nagyon izgalmas, szép és szerethető sportág. Bízom benne, hogy a józsefvárosiaknak is elnyeri a tetszését!” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A legjobb “Nyúl” (irányító) címet Csiki Renáta érdemelte ki az idei világbajnokságon, aki ezzel bekerült a torna All Star csapatába is. „Hatodik éve strandkézilabdázom, enélkül már elképzelni sem tudom az életemet. Jelenleg a Szentendre csapatában kézilabdázom teremben, de a nyár sem telhet el játék nélkül. Nagyon örülök, hogy Józsefvárosban is ilyen sokan kíváncsiak ránk, és erre a sportágra” – nyilatkozta lapunknak a világ jelenleg legjobb irányítója.

A strandkézilabda 1992-ben Olaszországból indult el, hazánkban 1999-ben játszották az első hivatalos mérkőzést. A pálya mérete 27 × 12 méter, egy csapatban egyszerre 3 mezőnyjátékos, és egy kapus játszhat. Női válogatottunk 2013-ban és 2015-ben megnyerte az Európa-bajnokságot, 2013-ban a Világjátékokon, 2014-ben pedig a világbajnokságon lett ezüstérmes.

A józsefvárosi strandkézilabda-pályát csütörtöktől vasárnapig, délelőtt 10-től délután 16 óráig díjmentesen használhatják a térre kilátogatók.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben