Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázzon támogatásra!

Tűzfalfestési Program indul Józsefvárosban

2016. július 28. csütörtök

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete június 2-ai ülésén programot fogadott el a kerületben található üres tűzfalak felújítására, hőszigetelésére és kifestésére. A munkálatokhoz – önrész vállalása mellett –a Tűzfalfestési Programban résztvevő társasházaknak anyagi támogatást nyújt a kerületi önkormányzat.

Józsefváros városképének további szépítése érdekében a kerület képviselő-testülete az idei évi költségvetésében tízmillió forintot különített el tűzfalak megújítására. A keretösszegből pályázat útján azok a társasházak számíthatnak vissza nem térítendő támogatásra, akik szeretnék tűzfalaikat hőszigeteléssel ellátni, valamint egy alapozó festés után azokat művészi szintű, – főként magyar népmesei – motívumokkal díszíteni. A sikeres pályázattal a munkálatok összköltségének 50%-a nyerhető el, a szükséges dokumentáció az önkormányzatnál szerezhető be.

A támogatásra a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Ügyosztályán (1082 Budapest, Baross utca 63-67. III. emelet 306.) nyújthatják be igényeiket az érdeklődők. A pályázatok benyújtására a keretösszeg kimerüléséig van lehetőség, elbírálásukat egy öttagú bizottság végzi el a beérkezéstől számított 30 napon belül. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben