Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összegyűltek a józsefvárosi szépkorúak

Közös főzés az idősklubban

2016. július 29. péntek

Könnyed hangulatú lecsófőzésen vehettek részt a józsefvárosi szépkorúak július 28-án a Víg Otthon Idősek Klubjában. Az eseményre – amelyen jelen volt Dudás Istvánné önkormányzati képviselő is – a kerület összes idősklubjából ellátogattak a tagok.

Szép számmal összegyűltek az idősek a Víg utcai klubban, csütörtökön. Az eredeti tervek szerint a jó hangulatú bográcsozást a Tolnai utcai közösségi kertben tartották volna, ám a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a négy fal közé szorult a program.

Nagy Erzsébet a klub koordinátora lapunknak elmondta: a közös főzés ötlete azért született meg, hogy összefogják a VIII. kerületi idősklubokat. Mint mondta: az ilyen és ehhez hasonló programoknak az a célja, hogy az idősek tartalmasan, jó hangulatban töltsenek el együtt egy közös délutánt. Hozzátette: a különböző programok mellett szakkörökön, kézműves foglalkozásokon, vetélkedőkön és közös ünnepléseken vehetnek rész egész évben a klubtagok.

A lecsókészítésen részt vett körzet önkormányzati képviselője is. Dudás Istvánné elmondta: azért fontosak ezek az események, mert az egyedül élő időseknek lehetőséget teremt arra, hogy társaságban legyen és kikapcsolódhassanak.

Az idősklubok színes programjainak köszönhetően számos kerületi szépkorú aktív közösségi életet élhet – hangsúlyozta a képviselő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben