Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játékos feladatok a Kesztyűgyárban

Folytatódott a „Ne nézzük el” drogprevenciós előadássorozat

2016. július 29. péntek

Folytatódott a Kesztyűgyár Közösségi Házban a „Ne nézzük el!” elnevezésű drogprevenciós előadássorozat. A július 27-én megtartott foglalkozáson arra hívták fel a gyermekek figyelmét, hogy milyen veszélyeket rejtenek a közterületen eldobott, kábítószer fogyasztók által használt fecskendők. Voltak játékos feladatok is, amelyek elvégzéséért értékes ajándékokat kaptak a gyerekek.

Németh Zoltán, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportjának vezetője elmondta, hogy a közterületen eldobott fecskendők óriási veszélyt jelentenek a fiatalok számára. „Fel kell készítenünk a gyerekeket arra, hogy mi kell tenniük, ha drogfogyasztók által használt tűt, vagy fecskendőt találnak az utcákon. Nem szabad megfogniuk, vagy játszani velük, mert komoly fertőzésveszélynek vannak kitéve. Ez az alkalom erről a felvilágosításról is szólt” – hangsúlyozta Németh Zoltán.

Váczi Miklósné, a JKEF Közbiztonsági Munkacsoportjának munkatársa szerint a játékos feladatok nemcsak tájékoztatják, de fel is hívják a gyermekek figyelmét a veszélyes utcai hulladékokra. „A gyermekek kíváncsiak mindenre, ezért óriási veszélynek vannak kitéve az utcán. Ezek a beszélgetések, feladatok segítenek nekik, hogy felismerjék ezeket” – emelte ki a szakember.

A „Ne nézzük el” drogprevenciós előadássorozat következő, augusztus 3-ai előadását a megszokottól eltérően nem a Kesztyűgyár Közösségi Házban, hanem a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon tartják a szervezők. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben