Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szigetelés és új nyílászárók

Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén

2016. augusztus 19. péntek

A Semmelweis Egyetem kilenc épületén – köztük több Józsefvárosban található klinikán és kollégiumon – végeznek energetikai korszerűsítést a közelmúltban elnyert 4,3 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően. A felújításnak köszönhetően csökken az épületek energiafelhasználása és javulnak a betegellátás körülményei, a betegek, a kollégisták és a dolgozók komfortérzete.

Hőszigeteléssel egybekötött homlokzati rekonstrukció, homlokzati nyílászáró-csere, komplex tetőszigetelés, valamint  fűtésrekonstrukció valósul meg abból a támogatásból, amit az egyetem a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból biztosított forrásokból végez – írja az egyetem honlapja. Ennek köszönhetően jövő év végéig megújul a Józsefvárosban található Neurológiai Klinika, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, az egyetem Tömő utca 25-29. alatti épülete, a Balassa János Kollégium, valamint a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, a Kútvölgyi Klinikai Tömb, a Markusovszky Lajos Kollégium és a Ferenc tér 15. alatti épület. Az érintett épületekben a munkálatok alatt folyamatosan biztosított lesz a betegellátás, az oktatás, valamint a kollégiumi szolgáltatás.

Az „Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén” nevű projekttel kapcsolatos támogatási szerződést július 26-án kötötte meg az egyetem és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben